Njemačka

Razbijena banda odgovorna za prebacivanje skoro pet tona kokaina

  • Извор: СРНА
  • 30.11.2021. 14:53

Njemački istražioci izjavili su danas da je uhapšeno 14 osumnjičenih u sklopu istrage o bandi koja je optužena da je prebacila skoro pet tona kokaina iz Južne Amerike u NJemačku.

NJemačka policija je saopštila da je istraga pokrenuta nakon pljenidbe brodskog kontejnera u Santošu u Brazilu u novembru 2018. godine kada je pronađeno 690 kilograma kokaina adresiranog na kompaniju u NJemačkoj.

Ta krijumčarska mreža postajala je najmanje od 2011. godine.

Banda je nakon toga nestala, ali je istraga ukazala na napore za formiranje novih krijumčarskuh ruta preko Kolumbije, Paname i Meksika.

Pored optužbi za krijumčarenje droge, osumnjičeni se terete za upotrebu lažnih kompanija kako bi se prijavljivali za programe pomoći za otklanjanje posljedica pandemije virusa korona i pranje novca.

Među osumnjičenima je i nekadašnji pripadnik istočnonjemačke tajne policije "Stazi" i kancelarija osiguravajuće kompanije iz Berlina.

Osumnjičeni se terete za umiješanost u najmanje devet isporuka kokaina ukupne težine oko pet miliona tona.

Policija ističe da je istraga obuhvatila ukupno 28 osumnjičenih, od kojih su većina Nijemci i da među njima ima turskih, grčih, iračkih, gruzijskih, ukrajinskih, letonskih i kolumbijskih državljana.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок