Roditelji ubili režisera Babaka Koramdina

  • 19.05.2021. 15:32

TEHERAN - Iranski režiser Babak Koramdin ubijen je u Iranu u takozvanom ubistvu iz časti, a njegovo tijelo je pronađeno raskomadano u kesama za smeće u gradu Ekbatan, zapadno od Teherana, piše "Dejli mejl".

Koramdina /47/, koji je jedno vrijeme živio i radio u Londonu, ubili su njegovi roditelji kada se vratio kući, protiveći se njegovom statusu neženje.

On se navodno posvađao sa roditeljima jer nije oženjen i njegov otac je priznao da je sina prvo uspavao, zatim izbo nožem i na kraju isjekao njegovo tijelo i bacio u smeće.

Policija je uhapsila oba roditelja zbog ubistva, a u kući su pronađeni dodatni dokazi za ovaj zločin.

Nakon diplomiranja na Univerzitetu u Teheranu 2009. godine, Koramdin je otišao u London, gdje je nastavio studije, a zatim se vratio u Iran da radi na fakultetu.

On je režirao veći broj kratkih filmova u Londonu uključujući "Zakletvu Jašaru" i "Pukotinu", u kojima se bavio pitanjem napuštanja rodne zemlje i porodice.

Ubistvo Koramdina dogodilo je nakon što su članovi porodice ubili mladića Alija Fazelija Monfareda pošto su ustanovili da je homoseksualac.

Takođe, prošle godine ubijena je četrnaestogodišnja Romina Ašfrafi, kojoj je otac odsjekao glavu zbog povrede časti.

U Iranu je došlo do porasta broja slučajeva porodičnog nasilja i ubistava u samoj porodici, posebno u vrijeme pandemije, kada su ljudi više vremena provodili u zatvorenom.

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок