Projektil u lobanji

Srbin zemljaka pogodio harpunom u glavu

  • Извор: Курир
  • 10.09.2021. 09:38

Državljanin Srbije uhapšen je u gradiću Aržele sur Mer zbog sumnje da je pokušao da ubije muškarca (59) kod koga je bio u gostima.

Srpski državljanin (52) uhapšen je u srijedu nakon 19 sati potjere zbog sumnje da je iz harpuna u glavu upucao sunarodnika (59) u francuskom gradu Aržele sur Mer, prenosi portal Francetvinfo.fr!

Nesvakidašnji pokušaj ubistva dogodio se u utorak oko sedam sati ujutru, u mjestu koje se nalazi u blizini španske granice.

"Dvojica Srba se poznaju odranije, a uhapšeni je nekoliko dana pre incidenta došao u goste kod žrtve. Navodno, uhapšeni srpski državljanin nema prijavljen boravak u Francuskoj",  prenose lokalni mediji i navode da je žrtva radila kao čuvar jednog restorana, a da je upucan po povratku s posla.

Kako navode mediji, stvari među poznanicima su pošle po zlu u utorak, kada je uhapšeni nasrnuo na žrtvu nasred ulice.

"Jeziv prizor dogodio se ispred kuće povrijeđenog, koji se vratio s posla. Čovjek je izašao iz kola i otvorio gepek kako bi izvadio stvari. Međutim, čim se okrenuo, njegov sunarodnik ga je upucao iz harpuna u glavu",  navode lokalni mediji i dodaju da se osumnjičenom na teret stavlja krivično dijelo pokušaj ubistva.

"Nesrećni čovjek je pao kao pokošen. Koplje mu se zabilo u čelo, ali je probilo samo kožu i, na svu sreću, nije mu oštetilo lobanju", prenose lokalni mediji. 

Inače, harpun je dugo koplje koje se koristi za ribolov, a najčešće za lov na kitove.

"Dok je povrijeđeni došao sebi, napadač se dao u beg. Sa harpunom zabijenim u lobanju, povrijeđeni je počeo da trči i doziva svog napadača. Slučajni prolaznici, koji su svjedočili ovom jezivom događaju, obavijestili su policiju. Srbin je jurio napadača sve dok ga policija i vatrogasci nisu zaustavili i predali ga ljekarima, a potom su nastavili potragu za osumnjičenim",  kažu francuski mediji i dodaju da su policajci komentarisali da "ovakvo čudo nikad nisu videli".

Van životne opasnosti

"Žrtva je primila projektil u lobanju bez ozbiljnih posljedica, nije životno ugrožena. Projektil je opisan kao duga strijela ili harpun. Forenzički patolog nije uspio za jedan dan da sazna više detalja. Žrtva je dobro, a napadač je uhapšen poslije 19 sati potrage",  objašnjava javni tužilac Žan-David Kavel.

Tražio da se napadač iseli iz kuće

Pretpostavlja se da je svađa prethodila ovom bizarnom napadu.

"Navodno je žrtva tražila da se napadač iseli iz njegove kuće. Ugostio ga je na nekoliko dana i mislio je da je to dosta od njega. Međutim, napadač se s tim nije složio", prenose lokalni mediji id dodaju:  "Izbila je svađa i uhapšeni je otišao iz kuće, ali samo dok je žrtva bila na poslu. U međuvremenu je smislio plan napada i vratio se da ga realizuje."

Ranije osuđivan

Uhapšeni srpski državljanin, prema pisanju francuskih medija, već je osuđivan.

"O uhapšenom Srbinu malo toga se zna, ali se navodi da je on već bio osuđivan zbog krivičnog djela teškog ubistva, i to u Švajcarskoj",  navode francuski mediji.

(Foto: Printscreen/FRANCETVINFO.FR)

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.