Australija

Tijelo djeteta našli u buretu, sumnja se da je u pitanju nestala djevojčica

  • Извор: Телеграф
  • 19.01.2022. 10:20

Jedan muškarac iz Australije uhapšen je i osumnjičen za ubistvo, nakon što je policija u jednom buretu pronašla tijelo djeteta.

Vjeruje se da je u pitanju devetogodišnja djevojčica koja je nestala prošle nedjelje sa imanja u blizini Sidneja, saopštila je policija.

Njen nestanak izazvao je masovnu potragu, koja je završena juče kada su policajci u buretu otkrili tijelo djeteta u blizini rijeke u susjednoj oblasti.

Policija je takođe saopštila da je uhapsila 31- godišnjeg muškarca iz Sidneja. On je saslušan, ali se nije izjašnjavao o optužbi za ubistvo i nije tražio da bude pušten uz kauciju.

Očekuje se da će sljedeće ročište biti zakazano za mart.

Djevojčica, čiji identitet policija nije otkrila, bila je na odmoru sa svojom majkom, koja je prošlog četvrtka prijavila njen nestanak. Narednih pet dana policija, vatrogasci i volonteri Državne službe za vanredne situacije su pretraživali gust teren u ovoj oblasti kako bi pronašli tragove.

U međuvremenu, više od 200 policajaca učestvovalo je u istrazi koja je osumnjičenog identifikovala preko anomalije jer je imao karakterističan hod, saopštila je policija Novog Južnog Velsa, prenosi BBC.

- To je bio prilično naporan zadatak, analizirali smo GPS podatke, pregledali smo snimke sa nadzornih kamera - rekao je zamjenik komesara Dejvid Hadson.

On je dodao da je osumnjičeni kupio vreće sa pijeskom u prodavnici gvožđa. On je navodno kasnije otišao do rijeke Kolo, gdje je tijelo kasnije i pronađeno. Ovo mjesto nalazi se nedaleko od mjesta na kom je djevojčica posljednji put viđena. 

- Još uvijek nije gotova obdukcija i ne možemo sa sigurnošću da kažemo šta se dogodilo. Ono u šta jesmo sigurni je da je optuženi bio zadužen da je stavi u bure, a zatim bure baci u grmlje u kom je kasnije i pronađena - rekao je zamjenik komesara.

Tokom saslušanja, advokat osumnjičenog je rekao da njegov klijent ima mentalne probleme. Tužioci su nakon saslušanja rekli da je ovaj slučaj veoma komplikovan, ali nisu željeli da objasne na šta su tačno mislili.

Policija je saopštila da će se istraga nastaviti.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.