Drama u Švedskoj

Zatvorenici drže zatvorske čuvare kao taoce

  • Izvor: Srna
  • 21.07.2021.20:38

Dvojica zatvorenika drže dvojicu zatvorskih čuvara kao taoce u kaznenoj ustanovi u švedskom gradu Eskilstuna, saopšteno je iz Službe za zatvor i uslovne kazne.

U saopštenju se navodi da su zatvorenici oteli dvojicu zatvorskih službenika nakon što su ušli u kancelariju čuvara i pokrili kamere za video-nadzor.

Vršilac dužnosti šefa bezbjednosti Jorgen From Nordin izjavio je za švedsku novinsku agenciju TT da je situacija "zamrznuta" i da su pregovarači i pripadnici policije u ustanovi.

Agencija navodi da zatvorenici služe kaznu za ubistvo, a drugi švedski mediji pišu da su tražili helikopter kako bi pobjegli iz zatvora, prenosi AP.

Švedski tabloid "Aftonbladet" javio je da se radi o zatvorenicima starosti 30 i 24 godine i da su bili naoružani žiletima kada su ušli u kancelariju čuvara.

U izvještaju se navodi da su napadači ponudili da oslobode jednog čuvara u zamjenu za naručivanje 20 pica sa kebabom za druge zatvorenike. Objavljene su i fotografije pripreme i tovarenja pica u automobil, a neimenovani izvor je potvrdio da se radi o picama za zatvor.